IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ е готова да даде над 6 млн. лв., за да бъде охранявана

Според условията на обществената поръчка кандидатите трябва да подадат набор от докуменит за участие до 4 януари 2013 г.

16:09 | 11.12.12 г. 3
<p>
	<em>БДЖ търси фирма, която да я охранява през следващите 3 години.</em> Снимка: <em>stock.xchng</em></p>

БДЖ търси фирма, която да я охранява през следващите 3 години. Снимка: stock.xchng

БДЖ Холдинг търси фирма, която да се занимава с охраната на едно от звената му - „Пътнически превози“ през следващите три години. Железопътното дружество е обявило обществена поръчка на 4.12.2012 г., с точно име на предмета й: „Осъществяване на денонощна физическа въоръжена с огнестрелно оръжие и технически средства охрана на обектите и имуществото на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД“.

Това научи Investor.bg след направена справка на сайта на дружеството, съвместно с онлайн портала на Агенцията за обществени поръчки (АОП).

Според данните, оповестени в условията на обществената поръчка, холдингът е готов да отпусне приблизително 5,86 млн. лв. без ДДС, за да ангажира специализирана фирма, която да пази имуществото. Спечелилият кандидат ще трябва да охранява общо 37 обекта в страната. Освен физическа охрана, фирмата ще трябва да се погрижи и за поставянето на камери за наблюдение.

Самото плащане на сумата ще бъде на месечен принцип в продължение на 36 месеца, които са и срока на обществената поръчка.

Участници в процедурата могат да бъдат всички български или чуждестранни юридически и физически лица, както и обединения между тях, които отговарят на изискванията на Закона за обществените поръчки.

Чуждестранните юридически лица трябва да представят съответен еквивалентен документ за регистрация и актуално състояние, издаден от съдебен или административен орган в държавата, в която са установени, в официален превод.

В случай, че участникът е обединение, което не е юридическо лице, към офертите се представя и документ, с който е създадено обединението – оригинал или нотариално заверено копие, в което задължително се посочва представляващия.

Желаещите да охраняват железницата трябва да представят и справка, в която да може да се проследи финансовото им състояние за предходните три години (2009, 2010, 2011 г.). Участниците следва да имат реализиран оборот от услуги предмет на поръчката за последните три финансови години в общ размер не по-малък от 9 млн. лв.

Според условията на процедурата кандидатите трябва да подадат пълния набор от докуменит за участие до 4 януари на 2013 г. В рамките на следващите 10 дни трябва да представят и офертите си, а на 15 януари ще бъде тяхното официано отваряне.

Припомняме, че в края на 2010 г. ръководството на БДЖ имаше идея да регистрира охранителна фирма, в която да наеме част от работниците, които ще съкрати в следващите години. Тази мярка щеше да бъде предприета, за да може дружеството чрез вътрешно свое звено да поеме охраната на обекти и линии на железниците и така да се спестят пари от наемането на външни фирми. Въпросната идея така и не беше реализирана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
diado mrass
преди 11 години
Този който успее да опази БДЖ да получи статут на Началник на РПУ, а фирмата му статут на РПУ! Това е пътят Господа. Сега в БДЖ, а утре и в селата и градовете ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
ventsislav.dyackov
преди 11 години
Императоре, нали някой ще усвои едни пари. Помня един, дето охранява тръбите на ЛУКОЙЛ. Дали пък няма да е той, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Императорът
преди 11 години
Тия пари да бъдат удържани от бюджетът на ушевото министерство. Защо въобще съществуват тия ***, щом хората и фирмите са принудени да наемат частна охрана?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още