Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

БДЖ прекрати поръчката за 40 нови вагона

И двата кандидата не отговарят на заложените изисквания

БДЖ прекрати поръчката за 40 нови вагона

Снимка: архив Ройтерс

„БДЖ – Пътнически превози“ прекратява поръчката за доставка на 40 нови пътнически вагона, показва справка на сайта на жп превозвача.

Решението е от 11 февруари. То е взето на база на препоръка на комисията, която е разглеждала заявленията за участие в процедурата. Докладът също е публикуван на сайта на „БДЖ – Пътнически превози“.

Според него подадените оферти не отговарят на условията, заложени в процедурата.

Припомняме, че дружеството обяви поръчката на стойност 76,6 млн. лева без ДДС в края на октомври 2019 г. В общата сума влиза и доставката и монтажа на два броя стендове за контрол и изпитване на спирачни цилиндри, пълното обслужване на вагоните за гаранционния период, включително с осигуреното количество резервни части и материали. Вагоните трябваше да се ползват основно за дългите направления – София – Варна и София – Бургас.

Още по темата

Заявление за участие подадоха „Х. Цегиелски - Фабрика пояздув шинових” Sp.z.o.o. („Завод за релсови превозни средства” ООД) и „Астра вагоане калатор” АД.

Комисията констатира в доклада си, че участниците не са отстранили нередностите в подадената документация, поради което и предлага прекратяване на процедурата.

Според комисията компанията „Х. Цегиелски - Фабрика пояздув шинових” Sp.z.o.o. („Завод за релсови превозни средства” ООД) не е успяла да докаже, че е доставяла нови пътнически вагони в периода 2017-2018 г., каквото е едно от изискванията в поръчката на българския жп превозвач.

„Астра вагоане калатор” АД не покрива минималните изисквания за доставка на пътнически вагони от одобрен тип за същия период. Компанията е декларирала още, че ще работи с подизпълнител - „РВП Илиенци“ ЕООД, за което обаче не е успяла да провери декларациите за липса на наказателни присъди на ръководството.

По статията работиха: автор Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Безплатни чадъри и шезлонги на 25 български плажа