Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

БДЖ въвежда в пробна експлоатация системата за онлайн продажба на билети

Билети могат да бъдат закупени онлайн не по-късно от три часа преди заминаване на конкретния влак по разписание

БДЖ въвежда в пробна експлоатация системата за онлайн продажба на билети

Снимка: Ройтерс

„БДЖ - Пътнически превози” и „Информационно обслужване” въвеждат в пробна експлоатация пълната функционалност на билетоиздаващата система, която включва възможността за онлайн закупуване на билети за всички влакове на територията на страната, съобщиха от държавния превозвач.

Още по темата

От БДЖ твърдят, че системата е изпитвана многократно в тестова среда и за нейното нормално функциониране е много важно да бъде приложена пробно в реална среда, като са взети мерки за своевременно отстраняване на евентуално възникнали неточности в конкретни ситуации.

От БДЖ се надяват, че системата за онлайн резервации и продажба на билети ще предложи бърз и удобен начин за закупуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, ще позволи визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак.

Разплащането ще става по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти, като билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент.

Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство, уточняват от БДЖ.

Билети могат да бъдат закупени онлайн не по-късно от три часа преди заминаване на конкретния влак по разписание. Онлайн платформата на билетозидаващата система е достъпна на адрес: https://bileti.bdz.bg/.

Поради продължаващия процес по обработка на заявки, в първоначален етап все още ще бъде достъпна и платформата за онлайн резервации и продажба на билети за ограничен брой влакове на адрес: https://bdztickets.com/. 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Предвижда се сливане на комисии и отделяне на туризма в самостоятелна