IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белгийската Spadel инвестира 17 млн. евро в завода на Devin

Вложението гарантира производствените нужди до 2028 г.

12:37 | 20.02.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Компанията</em></p>

Снимка: Компанията

Групата Spadel обяви инвестиция в размер на 17 милиона евро в изграждането на нов, напълно автоматизиран логистичен център и смяна на две от производствените линии в завода в гр. Девин в България.

Инвестицията ще позволи на марката Devin, която е част от групата Spadel от 2017 г., да продължи растежа си на динамичен и висококонкурентен пазар, както и да гарантира производствените си нужди до 2028 година, посочва се в съобщение на компанията.

Средствата ще бъдат вложени във фабриката в Девин в Родопите, с цел увеличение на капацитета на шестте производствени линии.

Инвестиционният план предвижда и изграждането на нов напълно автоматизиран дистрибуционен център.

„Инвестицията е резултат от енергията и експертизата на екипа на Девин, който постига забележителни резултати на висококонкурентен пазар. Взехме решението да инвестираме значителна сума в развитието на българския бизнес, защото сме убедени, че това е пазар, на който има значителен потенциал за растеж“, подчертава Марк дьо Боа, главен изпълнителен директор на групата Spadel.

От 2017 г. компанията е част от белгийската група „Spadel“ – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург) и Франция.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още