IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без стандарт за козунака всеки може да променя рецептата

Агенцията по храните проверява търговските обекти преди Великден

15:32 | 03.04.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Според европейските регламенти е позволено в козунаци и други тестени изделия да се влагат сухо мляко и яйца на прах.

Това каза Бистра Иванова от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) по време на проверка в търговски обекти за качеството на продуктите, които традиционно пазаруваме за Великден, предаде БНР.

Коментарът е във връзка с проучване на Асоциация "Активни потребители", според което в козунаците – индустриално производство липсват прясно мляко и яйца.

"За съжаление, нямаме български държавен стандарт за козунака, който би поставил рамката на суровините, които могат да се влагат“, заяви експертът.

Така продажбите на козунаци, чиито съставки не са вредни и са в съответствие със законодателството, няма причина да бъдат спирани от Агенцията. 

Коментар по темата на Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители" за Bulgaria ON AIR вижте във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
denyo
преди 6 години
Май всичко ще се наложи да си правим сами вече. След няколко години експерименти аз успях да се науча да си правя страхотен домашен козунак. За да не се лутат и други като мен, купих адрес за рецептата си. Не знам колко време ще го плащам, но пробвайте, може още да работи: kozunak.top
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още