IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без винетки за Северната дъга на околовръстния път на София

Трасето се оказа част от магистрала „Европа“, а дебатите по решаването на казуса ще продължат на 2 януари

14:18 | 28.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Автомобил на националното тол управление.&nbsp;<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Автомобил на националното тол управление. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Движението по Северната дъга на околовръстния път на София ще става без винетки. Това съобщи пред журналисти директорът на националното тол управление в Агенция "Пътна инфраструктура" Антон Антонов.

Той допълни, че се търсят законови начини придвижването по Северната скоростна тангента да стане също без винетки, като разговорите със Столична община ще продължат на 2 януари, предаде БТА. Сред обсъжданите  варианти е това да стане със споразумение с общината.

Антонов коментира това след участието си в днешната среща със заместник-кмета на София Дончо Барбалов и кмета на Нови Искър Даниела Райчева по темата.

Антонов информира, че се обсъжда вариант до края на януари да има гратисен период, в който, докато се водят преговори, да няма контрол за преминаването с винетки по тангентата. Той предположи, че и в други градове може да се появи подобен казус. В отговор на въпрос Антонов каза, че при пътуване до Банкя не е нужна винетка, заради споразумение със Столична община.

Припомняме, че вчера кабинетът реши съществуващият път от София до Калотина да стане магистрала „Европа”. В трасето обаче попада и отсечка от от Околовръстното шосе на столицата, а според нормативните уредби това на практика предполага жителите на няколко столични района да трябва да влизат с винетка в центъра на града. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:41 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още