IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безредиците в Близкия изток намалиха потока български туристи към тези дестинаци

От бранша се надяват ситуацията да се отрази положително на българския туризъм, като чуждестранни туристи се пренасочат към България

10:28 | 28.02.11 г.
Безредиците в Близкия изток намалиха потока български туристи към тези дестинаци

Безредиците в Египет и в страните от Близкия изток са се отразили негативно на търсенето на почивки и екскурзии от българите за тези региони през зимния сезон, споделят български туроператори пред NasamNatam.com.

За разлика от украинските и много от руските туристи, които масово отказаха да напуснат Египет по време на протестите, по-голямата част от българите, които са резервирали почивките си за пролетта, са се отказали.

Същевременно от бранша изразяват надежда ситуацията да се отрази положително на българския туризъм и част от отказалите се от пътуване до Египет чуждестранни туристи да се пренасочат към България.

„Трудно е да се прогнозира как ситуацията ще се отрази на хотелиерския бизнес и на приемащите туроператори в България, но колегите, ангажирани с това тук, в България, възлагат големи надежди за по-добър и успешен сезон“, каза Василка Панковска, мениджър „Маркетинг и реклама“ в „Алма Тур“.

Очертават се две основни тенденции сред потребителските нагласи. Част от потребителите се пренасочват към други дестинации като Дубай, южните гръцки острови, Анталия, Малта и Кипър. Други пък, които са решили да пътуват конкретно към Египет, „са готови да изчакат да се нормализира обстановката“, заяви Диляна Колева-Ангелчева, главен мениджър „Външен туризъм“ в „Астрал Холидейз“.

Туроператорите очакват нормализиране на обстановката в Египет чак през есента, в случай че няма нови размирици, тъй като лятото така или иначе не е предпочитано за пътуване в Северна Африка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още