IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BiC не е единствената компания, която планира инвестиции в България

Според главния изпълнителен директор на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции стрната е предпочитана заради добрата среда за бизнес

17:14 | 11.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Новината около планираната инвестиция на френската компания BiC предизвика вълна от интерес в публичното пространство и, оказва се, това не е единствената голяма фирма, която проучва родния пазар, за да направи своята експанзия. Това коментира главният изпълнителен директор на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции Владимир Данаилов за сутрешния блок „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Редица чуждестранни инвеститори в момента проучват България и в частност София, за да развиват дейност тук. Те избират страната ни заради добрата среда за бизнес и качеството на живот. Доверието към България и българските фирми е на най-високото си ниво от членството ни в Европейския съюз насам“, посочи Данаилов.

Важно е все пак да отбележим, че BiC на този етап прави проучване на столицата, като крайното решение ще бъде взето през есента, каза още Данаилов.

„Financial Times също има амбиция София да бъде техния международен офис в Източна Европа“, допълни още той.

До скоро България привличаше единствено инвестиции за колцентрове, но към днешна дата се наблюдава все по-голям интерес в откриването на R&D центрове, отчита изпълнителният директор на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции.

Според него излизането на Великобритания от ЕС е една от причините за увеличение интерес към България.

„Brexit има роля в засиления интерес към България. Японската компания Sega цели да смени локацията си от Лондон в София. Ние имаме традиции в разработката на компютърни игри. Давам пример с Imperia Online“, посочи Данаилов.

Още от разговора вижте във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още