IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биляна Петрова: Мотивите на съда показват, че Ваклин казва лъжи

Подсъдимата вече е подала иск в Страсбург за условията в ареста и за нарушените ѝ права при задържането ѝ

11:14 | 02.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Мотивите на съда за присъдата на няколко места казват, че Александър Ваклин казва неистини, т.е. че лъже. Това коментира в ефира на bTV бившият заместник-кмет на столичния район „Младост“ Биляна Петрова, която получи разрешение от съда да наруши домашния си арест за 4 часа, за да гостува в телевизията.

По думите ѝ на страница 127 пише, че е обезпокоителен фактът, че Ваклин не си спомня с кого е говорил за тези 15000 лева. Пише, че Ваклин е говорил различни неща от свидетеля от ДАНС, отбеляза Петрова. 

Подсъдимата по едно от знаковите дела за корупция получи право на отговор след гостуването на бизнесмена Александър Ваклин в предаването.

Тя разкри, че вече е подала иск в Страсбург за условията в ареста и за нарушените ѝ права при задържането ѝ. „Това ми е изключително неприятно, защото отново ще се налага данъкоплатеца да плаща грешки на властимащите, на които не им пука”, каза Петрова. Според нея присъдата на първа инстанция е прекалено строга и „дори за убийство не дават толкова”. Целта е да се отстрани „кметът на гражданите" от „Младост", смята Биляна Петрова. „Няма начин тези неща да не се отразят на психиката ми”, каза Петрова, която отбеляза, че се радва, че в момента е вкъщи при семейството си, макар и под домашен арест. „Моето помагачество не е нито ясно, нито доказано. Всичко е съшито с бели конци и с адвокатите ми ще се борим да го докажем на втора инстанция”, категорична е Биляна Петрова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още