IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш шеф на дирекция в АПИ е обвинен за инцидента в "Ечемишка"

Георги Златев е обвинен, че не е организирал ремонт на корозията на метална конструкция

17:22 | 27.02.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Прокуратурата е повдигнала обвинения на директора на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ Георги Златев заради инцидента в тунел "Ечемишка", съобщи на пресконференция Окръжният прокурор на София Наталия Николова, предава БТА.

Златев е обвинен, че не е организирал ремонт на корозията на металната конструктора, която държи осветлението в тунела, въпреки че е бил уведомен за това с три доклада, първият от които му е бил изпратен през 2015 г. Разследващите проверяват и всички длъжностни лица, които имат отговорност към поддържането на тунела, каза Николова. 

Златев, на когото е наложена мярка за неотклонение “подписка”, дава обяснения пред разследващите.

Предстои прокуратурата да установява дали това е било едноличен ангажимент на Георги Златев, или е трябвало да го съгласува и да получи разрешение от някого по веригата. 

От държавното обвинение обявиха, че това е само първият обвиняем по случая, че няма да се поколебаят да повдигнат обвинения, ако се наложи и на лица с имунитет, допълва БНР.

Що се отнася до проверката, инициирана от прокуратурата след излъчен телевизионен репортаж, за цената на спешния ремонт след този инцидент, от прокуратурата обявиха, че при посещението си във фирмите, които са били ангажирани с този ремонт, не са били намерени документи за плащания и фактури.

Ще се изяснява и ще се преценява дали наистина ремонтът е бил по-скъп, отколкото е нормално.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 7 години
Хаха... Магистралата "Струма" с цилото й европейско финансиране заби в един тунел до Кресна.... и там си остана... хихи...А бай Тодор никой не разбра кога и как продупчи тунелите и на двете магистрали - Хемус и Тракия - и построи мостове, каквито само 2-3 държави около Алпите имат и се надуват с тях, за което една тумба брадати шебеци и шайка бракоразводни адвокатчета му направиха последните дни от живота черни... Но и неговата клетва ще преследва поколения бездарни по серковци - "Аз каквото построих и ви оставих, вие нема да успеете да боядисате!"... хихихи...Айде, птици, животни и де били - слагането на минуси да започне сега!" хихихи....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още