IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившият екоминистър Нено Димов остава в ареста

Според съда продължава да е налице опасност Димов да извърши и друго престъпление и да повлияе на свидетели

16:59 | 18.02.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

Бившият министър на околната среда и водите Нено Димов остава в ареста. Защитата поиска по-лека мярка за неотклонение, но състав на Специализирания наказателен съд потвърди досегашната му мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Според съда продължава да е налице опасност Нено Димов да извърши и друго престъпление и да повлияе на свидетели, съобщава БНТ.

Димов ще обжалва решението пред Апелативния специализиран съд.

Той беше задържан в началото на януари и подаде оставка от ареста. Тя беше приета веднага от премиера Бойко Борисов. 

Специализираният наказателен съд реши ексминистърът на околната среда и водите да остане за постоянно в ареста на 11 януари.

Обвинението към Димов е за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. Според прокуратурата той съзнателно е допуснал предприятията в региона да получават вода за сметка на битовите абонати.

Над 60 тома вече са доказателствата срещу бившия екоминистър. Последните два от тях съдържат разпити на множество чиновници от Министерството на околната среда и водите, включително и на заместник-министри.

Показанията им, твърди обвинението, доказват, че като министър Нено Димов е бил редовно уведомяван за намаляващата вода в язовир "Студена", но не е предприел мерки.
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още