IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес тенденциите и чуждестранните преки инвестиции във фокуса през седмицата

Очаква се НСИ да изнесе статистика за производството и доставките на енергийни продукти през юни 2017 г.

09:52 | 28.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През последната седмица от август Националният статистически институт (НСИ) ще изнесе данни за състоянието на пенсионните дружества и фондове, както и за застрахователните и презастрахователните предприятия през 2016 г.

В понеделник (28 август) НСИ ще публикува данни за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през юли 2017 г.

От националната статистика се очакват и данни от наблюдението на бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите през август.

Във вторник (29 август) НСИ ще изнесе статистика за производството и доставките на енергийни продукти през юни 2017 г.

В сряда (30 август) отново от НСИ ще разберем какви са били цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през юли.

В четвъртък (31 август) ще бъдат публикувани предварителни данни за чуждестранните преки инвестиции за 2016 г., както и за размера на разходите за придобиване на дълготрайни материални активи през миналата година.

В последния ден от август се очаква и статистика по предварителни данни за настъпилите кризисни събития през 2016 г.

НСИ ще обяви и предварителни данни за промишлени продукти в натурално изражение - по номенклатура ПРОДПРОМ 2016 г.

На този ден ще излезе информация и за състоянието на пенсионните дружества и фондове през 2016 г., както и данни за специализирани инвестиционни предприятия и предприятията с нестопанска цел отново от миналата година.

Националната статистика е подготвила данни и за дейността на застрахователни и презастрахователни предприятия през 2016 г., които ще бъдат публикувани също на 31 август.

Денят ще бъде богат на статистика, като се очакват и фискални данни за подсектори "Централно държавно управление" и "Социалноосигурителни фондове", както и предварителна структурна бизнес статистика за нефинансовите предприятия за 2016 г.

В петък (1 септември) НСИ ще започне месеца с информация за цени на производител в услугите през второто тримесечие на 2017 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още