Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Близо половината от хотелите в България планират по-ниски цени за лятото

Местата за настаняване трябва стриктно да опишат своите политики, какво предлагат и за кого, казва експерт

Близо половината от хотелите в България планират по-ниски цени за лятото

Общо 47% от хотелите в България планират да намалят цените за летния сезон, защото конкурентната борба е жестока. Ще се използват най-различни маркетингови стратегии и трикове. Туризмът ни стои стабилно. Това каза Румен Драганов от Института за анализи и оценки на туризма в ефира на bTV. 

Той изтъкна, че все още има ограничения за груповите пътувания, но не и за индивидуалните. По думите му 14% от местата за настаняване отчитат същите посещения спрямо миналата година. 
 
"Днес в страната работят 5 860 хотела. Инфраструктурата не е отнесена от цунами. Имаме запазена база и персонал", каза още Драганов. 
 
Според него българите регистрират около 20 млн. пътувания годишно. Българите искат да пътуват и ще продължават да го правят, което от своя страна предразполага да има летен сезон, посочи той.
 
Драганов обясни, че бизнесът трябва да се спаси от съдебни дела. В Австрия например граждани съдят хотели, защото са допуснали някой да се зарази с коронавирус. "Ето защо казваме, че кризата е полезна за туризма. Години обясняваме, че в съседни страни има безплатни чадъри и шезлонги. У нас няма да бъдат безплатни при тези договори и условия", допълни той. 
 
"Всички шезлонги и чадъри в туризма са безплатни. Това искахме и от държавата да го направи. Може да се случи, но трябва да внимаваме от институционалната корупция. И миналата година министерството навлезе в териториите, започна да говори против българския туризъм и нанесе щета", уточни Драганов. 
 
Според него всеки хотел трябва стриктно да опише своите политики, какво предлага и за кого. Трябва да се отбележи, че хотелът не носи отговорност за гости, заразени с коронавирус. 
 
Драганов изтъкна, че туристическите ваучери, които се предлагат от управляващите, не работят в предложения вид, понеже няма кой да ги издава и раздава, и са възможни спекулации. Драганов призовава да се увеличат ваучерите за храна.

 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 26 септември