IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бобева: В секторите Туризъм и Технологии има изтичане на кадри

Интеграцията на малцинствата и на чужденците, получили статут у нас, е начин за справяне с проблема, коментира вицепремиерът

18:45 | 07.03.14 г. 2
Бобева: В секторите Туризъм и Технологии има изтичане на кадри

В техническите области и в сферата на туризма се наблюдава изтичане на кадри от България към останалите страни от ЕС, заяви вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева по време на дискусията „Модели на миграция в ЕС - изтичане на мозъци или миграция по бедност“.

Според нея един от начините за справяне с проблема е интеграцията на малцинствата и на чужденците, получили статут у нас.

Тя подчерта, че една от най-сериозните вълни на „изтичане на мозъци“ от България - тази през 90-те години - е довела до напускането от страната ни на много млади и образовани българи.

И макар в момента пазарът на труда у нас също да е в трудно положение, насочването на специалисти към други страни, не е на нивото от преди години, допълни вицепремиерът.

Подробности по темата вижте от репортажа на Вяра Петрова и Димитър Розов!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Интеграцията на малцинствата---Бай *** ше стане програмист и екскурзовод след 4-ти клас. Бе как никой не се беше сетил досега!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
bgMan
преди 10 години
Абе Бобева......, в кои сектори няма изтичане на кадри?Кой нормален предприемач и талантлив специалист би останал в тази корумпирана проста дупка, в която политиците съвсем умишлено превърнахте страната ни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още