IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боян Чуков: Следва втора фаза, Киев и Одеса ще паднат

Обявените санкции реално укрепват позицията на Путин, коментира международният анализатор

13:29 | 25.02.22 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Eric Lee/Bloomberg</em></p>

Снимка: Eric Lee/Bloomberg

„Мъдрите американски анализатори предупреждаваха за тази ситуация още през 2008 г. Обясниха, че Украйна е най-червената от всички "червени линии" за Руската федерация. Тогава имаше категорично световно доминиране на САЩ и не слушаха предупрежденията". Това заяви международният анализатор Боян Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Руският президент Владимир Путин години наред даваше знаци, че ако се върви в тази посока, рано или късно ще се стигне до тази "червена линия", посочи той. Според него първата фаза на операцията е приключила, следва втората фаза - руснаците ще влязат в Киев, Одеса също ще падне. 

Чуков коментира и последните изказвания на Байдън и Зеленски.

"В думите на Байдън четем между редовете: "Ние се отказваме от Украйна, ще ви подкрепяме, но американските въоръжени сили няма да се намесват. В последното изказване Зеленски заяви, че иска да говори с Путин и че Украйна може да остане неутрална държава. Той в момента разбра, че е оставен сам", каза Чуков. 

Международният анализатор отбеляза, че обявените санкции срещу Русия реално укрепват позицията на Путин.

"През последните седмици американските медии започват да извеждат Доналд Тръмп на преден план. С тази своя политика САЩ вкараха в обща прегръдка Китай и Руската федерация", коментира Чуков. И отбеляза внимателната позиция на Китай вчера - избягване на термини като "нахлуване на Русия". 

"По-късно имаше телефонен разговор между руския външен министър Сергей Лавров и китайския му колега. Тогава Китай заяви, че ситуацията в Украйна е резултат от действията на САЩ. Сблъсък между геостратегическите проекти на САЩ и Русия", каза още международният анализатор. 

"Китайски кораби навлязоха в териториалните води на Тайван, а китайски хеликоптери навлязоха във въздушното пространство. Не изключвам вероятността Китай да приеме събитията в Украйна като прозорец, в който да реши този териториален проблем", допълни Чуков. И добави, че пренареждането в световния ред е факт, започнали са го Китай и Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
Gocho
преди 2 години
Е последно какво "Обявените санкции реално укрепват позицията на Путин"Така ли излезе До тук значи са укрепвали властта на Путин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
Petar2015
преди 2 години
Получи се разнобой в пропагандата. До сега ни убеждаваха, как санкциите ще накривят шапката на Путин, сега пък му помагали. На кого да вярвам?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още