Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Бойко Борисов депозира оставката на кабинета пред новоизбраните депутати

Ръководеното от него правителство ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет

Бойко Борисов депозира оставката на кабинета пред новоизбраните депутати

Снимка: Bloomberg LP

Министър-председателят Бойко Борисов подаде пред новоизбраното 45-о Народно събрание оставка на ръководения от него Министерски съвет. Писмото на премиера Борисов, с което подава оставката на кабинета, беше депозирано днес до председателя на Народното събрание чрез деловодствата на двете институции.

В съответствие с чл. 111, ал. 3 от Конституцията ръководеното от премиера Борисов правителство ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет и ще осъществи приемственост в управлението.

Третият кабинет на Борисов встъпи в длъжност на 4 май 2017 г. Това е първият мандат, който лидерът на ГЕРБ изкарва докрай като премиер, след като през предишните два бе принуден да подаде оставка преди изтичането им.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (7)

2
 
1
 
7
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Боко тиkвата е бита карта. Нека сега Мая Манолова да го почва по домова книга за чекмеджета, пачки, концесии... а после и другия боkклук с каскета, обслужващ капризите на Пеевски...
5
 
0
 
6
преди 3 месеца
Правителството на партия ГЕРБ е с политически провал, защото е със съгласие за приетия неправилен метод за въвеждане на лева. Създаденият Валутен борд запазва паричната грешка.Ситуацията е изяснена. Сътворен е политически капан. При условия на съдбовната парична грешка, колкото повече се работи за национален икономически растеж толкова повече са щетите. Силата на партия ГЕРБ е усилената работа за национален икономически прогрес. Правителството на Бойко Борисов бе с подсигуряван политически провал.Необходим е подобрен метод за въвеждане на лева за да е възможно устойчиво правителство на Република България.Защо партия ГЕРБ запази фаталната държавна слабост?Партия, която е за съхраняване на съдбовната парична грешка е с подсигуряван провал.
1
 
2
 
5
khao до: novata_ikonomika
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
в ду-ха на мъжеството е... иначе той е спазил процедурата... ама тъъъпия нарцис не иска да го прави пред депутатите ... а може би щото не може да влезе с джипката в залата, знам ли... важното е да се е махнал за винаги, това с подаването на оставката бързо ще го забравим!
0
 
1
 
4
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Не знам защо цензурирахте ду-ха
0
 
2
 
3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Само да попитам не е ли в *** на демокрацията оставка да се подава пред самия парламент лично? Мисля, че сме парламентарна демокрация, ако не греша

Още от Икономика и политика
Георги Панайотов: "Терем" са на загуба от 2018 г.