IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Обещавам и изпълнявам, не деля кметове и градове

22 млн. лв. са дадени целево по различните програми за община Троян, съобщи премиерът

13:36 | 15.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Снимка: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов разгледа ремонтираното Антимово крило в Троянския манастир, за което правителството миналата година по това време отпусна средства.

"Това, което обещахме миналата година, е направено така както трябва. Патриархът също е доволен. Правим църквите във Варна, в Бяла, в Русе и на много други места. Но това винаги е недостатъчно, така че с още повече усърдие ще продължим да изграждаме и да помагаме на Светата църква, защото, виждате, има много хора, които злословят за това, но това всичко, което виждате тук, са български граждани, това са българи, дошли да се поклонят, да усетят силата на вярата, на църквата и независимо, че сме разделени по закон, ние сме длъжни и това се възприема много добре", заяви пред журналисти министър-председателят, цитиран от БТА.

Премиерът бе в Троянския манастир заедно с министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 

Бойко Борисов заяви още пред журналисти, че 22 млн. лв. са дадени целево по различните програми за община Троян. "Така че по никакъв начин не съм делил кметовете, нито градовете, нито гражданите“, каза премиерът.

Той добави, че след заседанието на Министерски съвет с 20 милиона са увеличени парите за наука, млади учени, иновации, стипендии. "С колегата Горанов сме говорили, ако сега от БАН и Министерството на образованието добре се приеме тази програма и я разходват и видим, че парите за увеличаване на стипендиите дават резултат, догодина сме готови доста повече да отпуснем, защото образованието е основна наша цел в програмата", добави Борисов.

Той посочи, че с 15 милиона повече са завишени трансферите към БАН, но проблемите в структурата са вътрешни и трябва да се решат отвътре. "Единственото, което направих е да им кажа - разберете се, ние не сме арбитър в случая. Дадох им този срок, защото язовирите, времето, чистотата на въздуха са изключително важни за държавата и не можем да ги оставим да буксуват. Затова съм помолил да седнат академици, професори, да дойдат и да ми кажат какво искат", каза още министър-председателят. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още