IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Рашков ще отговаря за изборите на 14 ноември

Вътрешният министър ще се занимава основно с подготовката на вота

13:16 | 23.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и вътрешен министът Бойко Рашков ще отговаря за изборите на 14 ноември. Това реши на заседанието си днес Министерският съвет.

„Има редица мероприятия, които изискват координация между ЦИК и изпълнителната власт, както и регионалните структури“, посочи в началото на заседанието премиерът ген. Стефан Янев. И поясни, че Рашков ще се занимава основно с подготовката на вота 2 в 1, а колегите му от кабинета ще помагат за реализацията. 

Бойко Рашков беше ресорен вицепремиер и по линия на предсрочните избори от 11 юли.

Двата избора - за президент и вицепрезидент и за народни представители, ще се проведат на 14 ноември.

Преди дни правителството прие и план сметката на изборите 2 в 1 - близо 124 млн. лв.

Според заявките на ЦИК ще трябва да се купят допълнителни машини за вота.

Централната избирателна комисия (ЦИК) вече приема документи за регистрация на партии и коалиции за президентските и предсрочните парламентарни избори на 14 ноември.

Всяка партия може да участва в изборите за президент и вицепрезидент и/или за народни представители самостоятелно или в коалиция с други партии. Една партия обаче може да участва само в една коалиция за всеки отделен избор.

За регистрация на коалиция се изисква решението за образуването ѝ, както и документ за актуалното състояние на всяка от партиите в нея, издаден не по-рано от 2 септември т.г.

Крайният срок е 29 септември. До 12 октомври трябва да приключи регистрацията на кандидатите за президент и вицепрезидент. На 13 октомври ЦИК ще определи номерата в бюлетините с жребий, а на 15 октомври се открива предизборната кампания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още