IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Ако БДЖ не бъде оздравена, всички заети ще останат без работа

Премиерът няма да се намесва, за да спре евентуалната стачка на служителите в железниците

20:36 | 22.11.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Премиерът Борисов пред членовете на КРИБ. Снимка: БТА</p>

Премиерът Борисов пред членовете на КРИБ. Снимка: БТА

„Ако БДЖ не бъде оздравена, всички заети ще останат без работа“, заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов. По-рано днес той приветства делегатите на Общото събрание на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

В отговор на въпрос Борисов каза още, че няма да се намеси, за да спре стачката. „Ще стачкуват, за да върнат 800 млн. лева на държавата и всички данъкоплатци, би било прекрасно, ако го направят“, допълни премиерът. „Да са стачкували, когато са харчили пари, без да има възвращаемост, или, когато са им купували влакове и никой не е казал откъде след това ще бъдат платени“, каза премиерът, цитиран от БТА. 

Той отбеляза, че през този период е имало излишък в държавата, откъдето е било възможно да дойде плащането, за да не се налага сега и лихвите да се плащат.

Премиерът съобщи още, че утре ще има среща със синдикатите за пенсионната реформа. Борисов заяви, че е възложил на социалния министър до утре всичко по темата "да му е разписал".

„Така че, като се разбера с тях, да знаем, че сме се разбрали и когато правим нещо, да го направим изведнъж, веднага, днес, а да не се занимаваме на всеки три-четири месеца
с едни и същи приказки, допълни премиерът.

По време на срещата си днес с членовете на КРИБ премиерът заяви, че дискусионни теми и приоритети на държавата ще бъдат обсъждани първо с бизнеса и местната власт. „Целта е да бъдем гъвкави в кризата и елементарни проблеми, които биха забавили даден процес, ние да съумеем да ги отработваме бързо“, каза пред журналисти премиерът.

По думите му подобно обсъждане с бизнеса ще помогне да бъдат напаснати системите.

Премиерът каза, че подобни намерения има и за отношенията към местната власт. Затова той планира да има изнесени заседания на Министерския съвет веднъж в месеца по областите.

В отговор на въпрос премиерът оцени партньорството на държавата с КРИБ като добро. Последното решение на правителството за вдигане на праговете за представителност, по думите на премиера, е направено за да може в НСТС да участват хора, които умеят да поемат отговорност. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
data
преди 12 години
Незнам да ли е ясно на колегата , но БДЖ е на загуба въпреки рекордните субсидии от 220 млн. на година . Или с други думи синдикатите стачкуват за да се увеличи субсидията до размера на загубата която да се увеличава всяка година . Някой разбрали за какво ще е стачката - ако е против съкращенията , то синдикатите са *** и реално заблуждават хората - съкращенията са математически неизбежни . Неадекватните синдикални протести лишават хората от възможноста да преговарят за по добри обещетения при съкращенията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
IMRO
преди 12 години
За продължаващото изливане на пари в БДЖ ли си или какво?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 9
Lucifer
преди 12 години
Господи, прости ми че гласувах за тоя ***, смятах го за по-малкото зло, знам че само ТИ можеш да ми простиш, като си го прибереш на топло в казана с врящия катран на АДА, ако ли пък не си го прибереш, значи си прибрал мен....какво пък заслужил съм си го, нали в тоя казан вря цял живот, щото все не уцелвам с бюлетината и гласувам за *** И ! ! ! ! ! !... прости ми Господи, прости ми...аз вече свикнах със катрана...и той май по някога ми липсва...за това БЛАГОДАРЯ ТИ Господи за гостоприемството в АДА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още