IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Държавата може да подкрепи туризма със субсидиране на чартърните полети

Друг голям стимул за туризма ще бъде доизграждането на магистрала "Хемус", смята премиерът

21:44 | 23.08.19 г. 8
<p>
	Премиерът Бойко Борисов.&nbsp;<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Премиерът Бойко Борисов. Снимка: Министерски съвет

Според премиера Бойко Борисов държавата може да подпомогне туризма чрез субсидиране на чартърните полети, каквато практика има в Гърция, Хърватия, Турция.

Очаквам браншът да посочи точно начина, по който можем да направим това, заяви министър-председателят в черноморския комплекс "Албена" при откриването на нова мултифункционална зала. По думите му държавата може да задели десетина-петнадесет милиона лева и да подели разходите за чартърите с местните власти.

Борисов добави, че друг голям стимул за туризма ще бъде доизграждането на магистрала "Хемус", която ще доведе повече летовници на Северното Черноморие. С цената на всичко до 2021 година навсякъде по трасето ще строим, ще асфалтираме и ще има готови отсечки, каза Бойко Борисов.

Премиерът заедно с финансовия министър Владислав Горанов и ръководители на курорта прерязаха лентата на новата зала "Перуника хол" на 50-ата годишнина от откриването на "Албена". Новата зала, която има капацитет от 1000 места, ще бъде център на конгресни, културни и спортни събития.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
Shadow1
преди 4 години
Амииии имаше нещо наречено АМ Черно Море, дали пък тя няма да е по полезна за черноморския туризъм от Хемус? Не че съм експерт но черноморски туризъм - магистрала Черно Море, някакси звучат ми подобно, може би ще имат нещо общо, само предполагам разбира се!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 4 години
и каква е разликата, кое точно ще субсидира държавата ?другата ти идея пак ми се струва неприложима, при положение че трафика е сезонен то той се обслужва с чартъри, а не с редовни линии.аз колкото пъти съм ходил на организирана почивка винаги полвта е бил с някъв чартър дето не съм го чувал... в тоя бизнес конкуренцията не е в масовото предлагане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 1
Sokratus
преди 4 години
Няма нужда от спонсориране, а от ниски летищни такси! Ако таксата е ?5 на пътник, каквато иска Ryanair и осигуриш конкуренция от много компании цената винаги ще е ниска!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 8
data
преди 4 години
За всеки самолет със 100 туристи на борда турската държава плаща на туроператорите по 6000 щатски долари. Ако пътниците в чартъра са 150 или повече, сумата нараства на 7850 щ.д. Това съобщи вчера Хюсеин Яйман, турският заместник министър на културата и туризма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 4
serafima
преди 4 години
Комунистът и с пясък да се трие, не може да се изтрие. Той не включва държавата където трябва, но за: пари за Ф-16 накуп и то много - има, за подкуп (де факто) на Фолксваген има, за обучение на летци (деца на приятели) - има, сега за чартърни пхолети - има. ПЪРВО, това противоречи на ВСЯКАКВА логика на пазарна икономика, второ, твръде избирателно, а и кого ще вози с тези платени чартърни полети. Имаме вкъщи такъв летец и следим нещата. Съвсем изфиряса нашият премиер. Срам ме е от него! Това го наричат испански срам, за който се интересува. За съжаление на наш гръб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 19 rate down comment 0
khao
преди 4 години
и шише карнобатска на пристигане.. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 1
Sans importance
преди 4 години
Този нормален ли е? Какви ги говори? Къде ще кацат тез чартърни полети? На нивите край Кранево ли? При Каварна ли? Аман вече от некадърници по една камара министерства и агенции. Аман!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 4
studioaa
преди 4 години
Този мазню в мс няма срам просто. За да може партийните фирми и хотелите на партийните спонсори да не фалират на морето както си му е реда той ще ги спасява с държавни пари... Борисов трябва да прати фадромата по родните плажове, а не да субсидира хотелиери или чужденци...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още