IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Икономическата и финансова стабилност на страната дават резултати

Премиерът изтъкна, че за разлика от преди 15-20 години, сега се инвестира в реалната икономика

17:09 | 11.05.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: правителствена пресслужба</em></p>

Снимка: правителствена пресслужба

Икономическата и финансовата стабилност дава резултати, инвестиционният интерес към България е голям. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Кърджали, цитиран от своята пресслужба.

Премиерът присъства на откриването на четвърти завод на компания, произвеждаща издeлия зa aвтoмoбилocтpoeнeто. Премиерът изтъкна, че за разлика от преди 15-20 години, сега се инвестира в реалната икономика и се създават висококачествени продукти в България, което се отразява положително и на брутния вътрешен продукт на страната. 

Борисов добави, че във Враца се прави още един завод с 1000 работни места. Новата инвестиция в Кърджали включва завод с разгъната застроена площ от 20 000 кв.м., научно-изследователски център, както и зона за отдих. Компанията е открила общо 2500 работни места в  България.

Помолен от медиите да коментира думите на турския посланик у нас Хасан Улусой за изучавано на турски език, премиерът Борисов заяви, че, ще поиска от посланикът да изясни думите си, за да не стават спекулации.

„Да кажеш на една държава задължително да изучава език, при положение, че ние сме се произнесли в парламента ясно и точно“, подчерта премиерът Борисов.

Той обърна внимание, че в образованието имаме много ясни програми. „Който желае може да учи турски по всякакъв начин“, отбеляза премиерът и добави, че у нас младите хора учат много езици. „Колкото повече, толкова по-добре“, подчерта той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 10 rate down comment 1
zelka007
преди 4 години
стига сте мрънкали :))) ... цитирам :"По един завод на всеки две години. Средно по толкова е отваряла от първото си предприятие в България през 2006 г. турската компания Teklas. Производителят на каучукови и други изделия за автомобилната индустрия вече има четири фабрики в Кърджали и по една в Крумовград и Момчилград и сякаш за да запази темпото, обяви, че до средата на 2020 г. ще открие още една. Този път седмият завод ще бъде разположен в Северна България и по-специално във Враца, където пазарът на труда все още може да поеме проект, изискващ стотици работници, както и вероятно последващо разширение. Новата инвестиция ще е 30 млн. лв., а до тук от компанията са вложили в страната 150 млн. евро."тия доставят на всички големи авто производители всичко което се сетиш от каучук по колите . дали не им е по-евтино в турция ? сигурно . айде за домашно що се разширяват в БГ :))) ... има поне три причини на първо четене ...жокер : в euractiv , в топа има материал за Бащицата , обърнете специално внимание на последното изречение от материала :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 2
serafima
преди 4 години
Предлагам ви един професионален анализ на икономиката на България в Годишния доклад на Института за икономически изследвания при БАН. Другото са неграмотни и плитко-политически неверни приказки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 12
nkavrakov1982
преди 4 години
Стига с тия работни места. Заплатите са ниски. Никой инвеститор не идва в България за да плаща високи заплати. Той търси ЕВТИН труд!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още