IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Избрахме най-добрите кадри за министри, носим политическа отговорност

Не сме вземали отношение по темата с референдума за независимост на Иракски Кюрдистан, обяви премиерът

14:57 | 09.06.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

В ситуацията, в която бяхме след изборите, имаше един вариант да направим правителство – това беше с нашите колеги от Обединени патриоти. При определянето на постовете в третото правителство не са гледани проценти и квоти. Ние и нашите партньори представихме своите предложения и избрахме най-добрите кадри за тези назначения. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов по време на петъчния парламентарен контрол.

Той е категоричен, че министрите му са най-добрите и ще понесе политическата отговорност, ако този факт бъде оспорен. Премиерът призова опозицията да спре да „се връща назад“.

„Десетина дни писахме програма с патриотите и обсъждахме как да съставим правителството, така че то да работи в синхрон. Всяка една от партиите представи министрите си, водихме дебати, някои кандидатури бяха отхвърлени и не сме се старали да ги пресмятаме по квоти. Търсихме приемливи решения. В момента създадохме що годе добър синхрон, напасваме работата на правителството и се надявам, че работодателските организации ще успеем да ги убедим, че няма от какво да се притесняват“, каза още Борисов. 

Относно номинацията на Илиана Иванова за втори мандат като представител на България в Европейската сметна палата той каза, че тя е добър професионалист и добави, че тя е от най-уважаваните българи, работещи в Брюксел.

Срещата ми с Масуд Барзани беше част от усилията на Иракски Кюрдистан да представи идеята си за провеждане на референдум за независимост на автономния иракски регион, каза още Борисов в отговор на въпрос на депутата от левицата Елена Йончева за проведената среща с държавния глава на автономията.

Припомняме, че преди дни стана ясно, че министър-председателят е провел среща с президента на автономния регион Масуд Барзани, която не беше официално обявена от Министерски съвет. За срещата се разбера от публикации в кюрдски медии, които я отразиха подробно.

„Не сме вземали отношение по темата. Барзани дойде да я представи и само го изслушахме. По отношение на идеята за референдума, ние позиция не сме давали“, категоричен бе премиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
abdul
преди 6 години
Цецка, дето не можа да спечели срещу комунист - най-добрия кадър за министър на правосъдието.Евала! Все такива министри!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още