Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Борисов: На пристанище "Бургас" ежедневно пристигат тръби за "Балкански поток"

Вчера премиерът направи оглед на проекта за газопровод през българска територия

Борисов: На пристанище "Бургас" ежедневно пристигат тръби за "Балкански поток"

Снимка: Боби Тошев, БГНЕС

"На пристанище „Бургас“ ежедневно пристигат стоманени тръби, с които се изгражда „Балкански поток“. Това пише премиерът Бойко Борисов във видеоклип, публикуван на страницата му във Facebook.

"Доставени във временните строителни бази са общо 19 947 броя тръби (239,36 км). В момента на пристанището има още 6250 броя тръби (75 км), които следващата седмица ще бъдат транспортирани към временните бази", пише още Борисов.

Вчера премиерът коментира, след като направи оглед на проекта за газопровод през българска територия, че компресорите от българското трасе на „Балкански поток“ са най-добрите и дават възможност всякакъв газ с различен произход да потече през българските газови магистрали. 

Още по темата
„Правим много добра инвестиция, така че България да играе ключова роля в газоразпределението и транспортирането на природен газ в Европа за десетилетия напред“, каза Борисов, който провери напредъка по трасето в района на компресорна станция (КС) „Расово“.

Той посочи, че с тази компресорна станция, както и с КС „Нова Провадия“ ще може да бъде увеличен капацитетът на Балкански поток до 20 млрд. куб. метра. 

Според него „Балкански поток“ ще диверсифицира газa по цялото трасе, не само за България, но и за Сърбия, Унгария и Австрия.

Към днешна дата във временните строителни бази са доставени общо 19 947 броя тръби или 239,36 км. На пристанище „Бургас“ има доставени още 6250 броя тръби или 75 км., които започват да бъдат транспортирани към временните бази. На терен се работи в района на областите Велико Търново, Плевен, Ловеч и Враца. 

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Радев подписа указ за освобождаването на главния секретар на МВР