IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: От "Лукойл" умишлено са чакали последния момент за монтиране на уреди

Ситуацията е тест за кабинета, няма война между правителството и рафинерията, категоричен е премиерът

09:50 | 29.07.11 г. 2
Борисов: От "Лукойл" умишлено са чакали последния  момент за монтиране на уреди

"Лукойл" е чакал умишлено последния момент за монтиране на измервателните уреди, заяви днес премиерът Бойко Борисов пред bTV.  "Този български манталитет да чакаме последния момент и в последния момент да започнем да се дърпаме за косите какво да направим, аз не искам повече да продължава", заяви премиерът.

Ситуацията с отнемането на лиценза на "Лукойл Нефтохим" е тест за министрите, смята премиерът. Той бе категоричен, че няма да има компромис за монтирането на измервателните уреди в рафинерията и той няма да отмени решението за отнемането на лицензите на складовете.

"Няма война между кабинета и рафинерията – има изпълнение на закона", категоричен бе Борисов, който припомни, че "Лукойл" сами са настоявали да се сложат измервателни уреди на всички складове и бензиностанции в страната, за да се пресече контрабандата.

"Това е един тест за моите министри. Сега ще проверим дали са имали право, че горивото отвън е по-евтино, че то може да се доставя, че "Нефтохим" не е толкова важен", заяви премиерът.

Той подчерта, че когато държавата отнема лиценза на най-голямото си предприятие е нормално да има точни разчети и "когато се тръгва на такава радикална мярка, всеки трябва да знае какво прави".

Той поясни още, че е имал две срещи с шефа на Агенция „Митници“, в които Ваньо Танов се мотивирал за отнемането на лиценза. "Има закон, той е изпълнен. Министрите са ми гарантирали, че това няма да доведе до трус в системата", категоричен бе Борисов.

Относно въпросителните около захранването на летище София, чийто единствен доставчик на гориво е "Лукойл Ейвиейшън България" , премиерът обясни, че в рафинерията има непреработен петрол.

"Надявам се митниците да проконтролират той да бъде преработен и да бъде захранена авиацията. За всички останали пазарът е либерализиран", отсече Борисов.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
avp
преди 12 години
По-смислен коментар едвали може да се прочет....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
vembata
преди 12 години
Правителството може би иска да си продаде запасите :) все пак им трябват пари...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още