Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Борисов подава оставката на кабинета още днес

Нито ми е цел властта, нито имам изгода от властта, ако трябва да се пазим от хората, заяви премиерът

Бойко Борисов ще подаде оставката на кабинета си днес на обяд. Премиерът е категоричен, че ГЕРБ няма да участва в служебно правителство или в каквото и да било правителство в рамките на мандата на 41-то Народно събрание. 

Вчера направихме максимума да отговорим на исканията на протестиращите. Това каза премиерът Бойко Борисов пред депутатите в Народното събрание. От днес правителството няма какво да направи. Не искам ние да носим пасивите на хидроинженерите на ДПС, които изхарчиха 1.5 млрд. лева за „Белене”, нито искам да виждам кръв по улиците, каза още премиерът пред депутатите. 

Всяка капчица кръв за нас е петно. Не мога да гледам парламент ограден с огради. Нито ми е цел властта, нито имам изгода от властта, ако трябва да се пазим от хората.

"След като искат такова управление на държавата, да го имат. Аз няма да участвам в управпение, в което полицията ще се бие с хората и няма да има политически дебати, а ще се плашим с протести. Добре, щом народът иска по този начин улицата да управлява държавата, да го направи. Колеги, няма да правим структурни промени днес. На обед, г-жа Цачева, ще депозирам оставката на кабинета. Желая ви лек ден", бяха думите на Бойко Борисов. 

Почти цялото правителство, начело с премиера Бойко Борисов, дойде на днешното заседание на Народното събрание. Депутатите го изпратиха с бурни аплодисменти.

На днешното заседание на парламента трябваше да бъдат гласувани промените в Министерския съвет, предложени от министър-председателя. Борисов предлагаше министърът по еврофондовете Томислав Дончев да заеме и поста министър на финансите, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да стане вицепремиер.

Парламентът трябваше да гласува освобождаването на Симеон Дянков като вицепремиер и министър на финансите.

Парламентарната група на БСП не влезе в зала, както заплаши вчера. От НС отсъстват и народните представители на ”Атака”. Съвсем малка част от ДПС влезе в зала. Парламентарните групи на тези партии бойкотират заседанията.

 

По статията работи: Андрей Любенов

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (58)

   1| 2| 3| 4| 5| 6    
0
 
0
 
58
kalendar до: STRAHO
преди 5 години
то точно в това е смеха-фактите са си факти и аз пиша такива и го призовах да придобие познание за повече факти. А още нещо-статистиката не е факти, а измервания. Правиш ли разлика между тия двете?
2
 
2
 
57
STRAHO до: kalendar
преди 5 години
Срещу фактите и боговете мълчат kalendar ! Дали е пристрастен или не, theforce пише факти! :) Дали са се случили когато е управлявал Бойко, или г-н Доматко , Катрофко Тиквата, Престъпника или някой друг, фактите са си факти ! :)
0
 
1
 
56
SSIW до: george_tn
преди 5 години
Няма профилна снимка
Да, мо-т-а-мо споделям разбирането, че системата (икономическата) се намира в свое гранично състояние, точно поради качествения скок на технологиите през последните 40-50 год. Производството не се автоматизира, то се РОБОТИЗИРА! В системата няма място и за 50% от трудоспособното население(ест. говорим при това ниво на ефективност на използване на прекия човеяки труд), а от друга страна системата се нуждае от потреблението на едва ли на две планети като наща. Също така споделям логиката, че ще се търси съхранение на системата в посока, тези сценарии които си изложил.
0
 
1
 
55
george_tn до: george_tn
преди 5 години
Няма профилна снимка
първите признаци за решаване на проблема макар и полусъзнателни, са намаляването на работното време. Следващите очаквани от мен мерки са данъчно облагане или социални изисквания на база произведена продукция спрямо работно място, териториално ограничение на субсидирана продукция и накрая таван на личните доходи или поне данък богатство + глобален офшорен мораториум.
0
 
2
 
54
george_tn до: SSIW
преди 5 години
Няма профилна снимка
Така е SSIW проблемите са глобални и е въпрос на време да се задейства "кошерното мислене" което да даде посоката.
Лично за мен общия проблем с риск да се повторя е сбърканите държавни политики (в световен мащаб) с цел "растеж" "инвестиции" "вливане на ликвидност" в опит да се задържи досегашният икономически модел. Не се отчита обаче че ефективността на труда, най-общо казано е вече свръхвисока, а с напредването на технологиите ще става все по висока. И ще дойде момент на пренасищане в който трябва да си изберем капитализма с цената на технически регрес (чрез социални изисквания към бизнеса) или потребителско общество (да не го наричам с мръсни думи) с цената на всеобщи регулации.
Дори и някой да не вижда такава дилема в България понеже икономиката ни е все още нискоефективна (човекоемка), то тя е неработеща поради неконкурентноспособност.
С две думи дойде времето в което 10 МОГАТ да изхранват 100. Чакаме да им се НАЛОЖИ или да го правят или да си поделят работата със 100те .

Още от Икономика и политика
ГЕРБ внесе в НС законопроект за връщане на стария праг на преференцията