IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов с последната дума за пенсионната възраст догодина

Премиерът бил склонен да подкрепи Ивайло Калфин в спора му с финансовия министър, според източник от МС

09:17 | 30.11.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Борисов с последната дума за пенсионната възраст догодина

Премиерът Бойко Борисов ще има последната дума каква да е пенсионната възраст през 2015 г., която правителството да предложи с бюджета. Това стана ясно след извънредна среща на социалния министър Ивайло Калфин с представители на синдикатите, работодателите и експерти от НОИ, пише „24 часа“.

В понеделник в Министерския съвет ще бъде внесен проектобюджетът с увеличение на възрастта с 4 месеца, изготвен по инструкции на финансовия министър Владислав Горанов. Той обаче ще е придружен с отрицателен доклад от вицепремиера Ивайло Калфин и препоръка възрастта за пенсия да се увеличи само с 2 месеца, казаха участници в срещата.

Вдигането на възрастта с 4 месеца ще спести на НОИ 45 млн. лв. от пенсии, а това с 2 месеца - 20 млн. Калфин предлага и възможност за ранно пенсиониране с недостигащи 12 месеца стаж или възраст за безработни.

Премиерът Борисов бил склонен да подкрепи Ивайло Калфин в спора му с финансовия министър Владислав Горанов, съобщи източник от МС.

Срещу това обаче поискал до края на годината да са очертани параметрите на реформата и Калфин да е подписал споразумение по основните параметри със синдикатите и работодателите. Заради това и първата среща по пенсионната реформа била свикана толкова спешно в събота по обяд.

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Продължавайте да увеличавате вноските за сметка на работодателя но после нямате право да недоволствате защо работодателя не иска да вдига заплатите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 1
kane
преди 9 години
съвсем закономерно пенсионната възраст трябва да се понижава, а вноските за сметка на "работодател" трябва да се увеличават!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
redcretin
преди 9 години
Звучат еднакво с руския *** Путин, за съжаление и резултатите са сходни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 6
bgMan
преди 9 години
А Борисов започна да звучи досущ като Станишев.Така както е написано заглавието означава, че гос'ин Борисов лично ще се намеси и ще осигури средства за пенсионерите. Същия сценарии като с коледните добавки.Какво да правим.... мизерен и интелектуално неграмотен български мат'рял... щом подобни фатки минават и вдигат рейтинга на този, който ги използва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още