IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Ще сменя един зам.-министър и в земеделието

Кадровите промени от вчера не са "ремонт на кабинета", а естествен ход от управлението, коментира премиерът

09:16 | 19.05.11 г.
Борисов: Ще сменя един зам.-министър и в земеделието

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се справя, но ще сменя един от заместниците му, обяви в сутрешния блок на Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. Според него кадровите промени от вчера не са "ремонт на кабинета", а естествен ход от управлението, при който всеки, който не се справя и не удържа на ускореното темпо, трябва да бъде сменен.

Борисов отрече да взима решенията, без да информира изпълнителния комитет на ГЕРБ и обясни, че всички смени са били обсъдени още във вторник вечерта.

На въпроса какви са били личните мотиви за оставката на транспортния министър Александър Цветков, Борисов уклончиво отговори, че въпреки безспорните успехи на Цветков, лично той "е много по-доволен от заместника му Ивайло Московски, който има превъзходна комуникация и с Брюксел, и с колегите си от регионалното министерство, и с останалите ведомства".

За мен Ивайло Московски е много по-добър за този пост, затова благодаря на Цветков, че той като почтен човек подаде оставка, заключи премиерът.

Колкото до отстраняването на зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев, Борисов беше изключително критичен. Той обясни, че за две години в системата на енергетиката не е направена исканата от него реформа, нито е извършено преструктуриране на Българския енергиен холдинг (БЕХ) и Националната енергийна компания (НЕК).

"Не може цяла седмица да търся Косев, а той да не ми вдига, защото е в Корея, преди това в Куба, Кувейт и т.н." След като заема толкова важен пост, той трябва да контролира работата на БЕХ и НЕК, посочи премиерът.

Борисов отрече оставката на Косев да е предизвикана, защото "е неудобен в преговорите с руснаците за АЕЦ "Белене". Знаете, че подписахме договор с британската банка HSBC, която ще ни консултира в тези преговори, неговата оставка няма нищо общо с изграждането на централата, заключи премиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още