IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов в Египет: Водим балансирана политика, за да не излагаме на риск България

Премиерът участва в срещата ЕС - Арабска лига

18:01 | 24.02.19 г. 3
<p>
	Бойко Борисов изтъкна приятелските си отношения с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси. <em>Снимка: МС</em></p>

Бойко Борисов изтъкна приятелските си отношения с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси. Снимка: МС

„България води прагматична и балансирана политика и сме изградили еднакво добри отношения със страни като Египет и Турция, Иран и Израел, Косово и Сърбия, САЩ и Русия. Отношенията ми са такива, че да не излагаме на риск България в едната или в другата посока, точно обратното“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди началото на срещата на върха между държавите-членки на Европейския съюз и държавите-членки на Лигата на арабските държави в египетския град Шарм Ел-Шейх.

Независимо от диаметрално противоположните мнения и отношения в този край на света, те са много важен партньор. „Има много спорове, тази част на света е такава и по-добре е да говорим с тях, да внушаваме нашите ценности, да опитваме да помагаме, отколкото да има скъсани контакти“, добави премиерът, цитиран от пресцентъра на кабинета. 

Борисов изтъкна приятелските си отношения с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси, с когото е провел среща преди началото на днешния форум. Това е признание при него да дойде Европейският съвет, добави премиерът. 

На въпрос за отношенията на страната ни със Саудитска Арабия Бойко Борисов заяви, че се работи по много инвеститорски теми. Специално акцентира върху енергийната сфера, където има проявен интерес от тяхната държавна енергийна компания към газовия хъб на наша територия.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Toranaga
преди 5 години
15 изпълнени смъртни присъди след насилствени самопризнания... е единя балансиор на Буда !!!https://***.nzz.ch/international/aegypten-fuenfzehn-hinrichtungen-in-drei-wochen-ld.1461857а другия балансира с резачка и киселина !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
Toranaga
преди 5 години
убиец - клептократ, убиец - клептократ..Верно - балансира Буда ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 5
zelka007
преди 5 години
добЪр ни Баце ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още