Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Борисов за „Балкански поток": Работи се на пълни обороти

Премиерът разгледа от въздуха работата по бъдещата площадка на компресорна станция „Расово“

Борисов за „Балкански поток": Работи се на пълни обороти

Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов разгледа от въздуха строително-монтажните работи на бъдещата площадка на компресорна станция „Расово“, която е част от проекта за разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ от българо-турската до българо-сръбската граница.

„Това е напредъкът на компресорните станции, най-мощни компресори, които да увеличават напора по „Балкански поток". Виждате за един месец какъв напредък има. Тук се работи на пълни обороти. Близо 240 км има положени тръби. Хората видяха как се полагат тръбите“, заяви по време на инспекцията по въздух премиерът, цитиран от пресцетнтъра на кабинета. 

Още по темата

Той допълни, че се работи при пълно спазване на противоепидемичните мерки.

В същото време земеделските производители продължават да извършват селскостопанската дейност и полетата са обработени и засети. „Навсякъде трактори и машини, едновременно със земеделието „Балкански поток“ си върви. И всички си получават заплатите“, каза Бойко Борисов.

Компресорна станция „Расово“ ще бъде оборудвана с 3 броя компресорни агрегата от най-ново поколение, производство на американската компания Solar Turbines, която е лидер в сектора. На площадката, освен трите газотурбокопресорни агрегати, ще бъдат разположени и административна сграда, производствени и обслужващи сгради.

Направено е заздравяване на земната основа чрез уплътняване с тежка трамбовка и изпълнение на почвено – циментови възглавници под всички сгради, както и под фундаментите на компресорите.

Приключва се грубият строеж и вътрешните електро- и ВиК инсталации на сградите. Изпълняват се фундаментите под газотурбокомпресорните агрегати. Работи се и по тръбокалните мрежи, площадковите ВиК мрежи и пътища.

Предстои да се изгради и втората компресорна станция от трасето на „Балкански поток“ – „Нова Провадия“.

 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

2
 
1
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Никой, никой, ама наистина никой не се интересува от потоците. Както пиша от няколко години, това са едни големи руски празни приказки. На мен като българин ми става неприятно, когато късия от кремъл си позволява да ни хока и да дава наставления, заповеди и указания как да ги строим. Няма държава(освен Украйна) с която да се държи по този начин. Задайте си въпроса защо си го позволява и кой му разрешава?

Още от Икономика и политика
Болниците - относително готови за пандемията