IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боровски: През 2018 г. капиталовите пазари няма да растат със сегашните темпове

Всички икономики в Европа показват добро здраве след икономическата криза, заяви представителят на Amundi Group

09:17 | 01.12.17 г.
Боровски: През 2018 г. капиталовите пазари няма да растат със сегашните темпове

Всички икономики в Европа показват добро здраве след икономическата криза, особено в периферните страни, а и политическата несигурност намалява навсякъде. Виждаме едно по-силно от очакваното възстановяване. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков икономистът Дидие Боровски от Amundi Group. 

Боровски е един от панелистите в шестото издание на конференцията за инвестиции и валутна търговия Investor Finance Forum, която ще се проведе на 1 декември в Интер Експо Център в столицата.

„След избора на Еманюел Макрон и очаквания нов мандат на Меркел очакваме по-силни връзки между Германия и Франция, които ще подсилят европейските институции. Едновременно имаме добри политически и добри икономически новини. Това ни прави оптимисти за бъдещето на еврозоната“, изтъкна експертът.

Според него през 2018 г. капиталовите пазари няма да продължат да растат със същите високи темпове, както досега. Той обаче не очаква рецесия, по думите му еврозоната се намира в средата на цикъла на растеж, като се очаква и през следващите години ръст над средните нива.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още