IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Браншoва организация настоява за Министерство за малките и средни предприятия

От съюз "Произведено в България" предлагат и съставянето на отделно министерство с ресор "туризъм", както и на Комитет по енергетиката

14:15 | 22.05.13 г.
Браншoва организация настоява за Министерство за малките и средни предприятия

Съюз "Произведено в България" иска да бъде създадено Министерство на малките и средните предприятия и предприемачеството. Предложението е записано в призив-позиция на Съюза по повод на началото на 42-то Народно събрание.

От съюза посочват и положението на малкия и средния бизнес в страната като основание за създаването на новото ведомство, предаде БТА.

Според организацията създаването на подобно министерство ще е убедителен акт, че подкрепата за малкия бизнес ще се издигне до ниво на държавна политика. Освен това от организацията предлагат да се създаде и отделно Министерство на туризма, както и Комитет по енергетика.

Други предложения са: въвеждане на едногодишен срок за приемане, одобряване и разплащане на проекти на малкия бизнес с европейско финансиране; прекратяване на субсидираната временна заетост, а средствата за нея да бъдат насочени към бизнеса, който ще създаде постоянна заетост.

От „Произведено в България“ настояват и незабавни промени в Закона за защита на конкуренцията и в състава на Комисията за зашита на конкуренцията (КЗК) и в Българската агенция по безопасност на храните.

В писмото си организацията апелира и здравната инспекция и митниците да въведат стриктен контрол на вноса на хранителни и нехранителни продукти от големите търговски вериги.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още