IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП: Отцепниците да напуснат Народното събрание

Мотивите за напускане не са ценности, а властови, смята лидерът на левицата

11:10 | 30.09.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, заедно с депутатите от парламентарната група, призоваха шестимата депутати, напуснали групата, да излязат от Народното събрание.

Председателят на БСП Корнелия Нинова коментира напускането на шестимата депутати от левицата така: „Незабавно да напуснат парламентарните места, да ги освободят за следващите от листата. Те не са избирани като мажоритарни депутати, а с програмата на БСП“.

„Това поведение е обидно. Заявката, че ще бъдат независими депутати не отговаря на истината, тъй като областните организации, от които са избрани, снощи и тази сутрин се произнесоха, че искат те да напуснат парламента, ако наистина става въпрос за морал, обясни лидерът на БСП“, цитирана от БНТ.

Корнелия Нинова посочи, че оценка за работата на шестимата е дала самата партия и резултатите от гласуването за избор на националния съвет на БСП, където Красимир Янков е получил малко над хиляда гласа, а Валери Жаблянов - над 700. Те получиха и следваща оценка на Конгреса - и шестимата не бяха избрани за членове на Националния съвет от близо 1000 депутати, заяви Нинова. 

По думите й е очевидно, че мотивите за напускане не са ценности, а властови. „Сигурни сме, че ако бяха избрани за членове на Националния съвет, нямаше да го направят, смята председателят на БСП. Друг желаещ да напуска групата няма", заяви в заключение Нинова.

В знак на несъгласие с политиката на Корнелия Нинова вчера шестима депутати обявиха, че напускат парламентарната група, а петима от тях - и партията. От парламентарната група на левицата си тръгват Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев, Николай Иванов, Красимир Янков и Валери Жаблянов. Янков и Жаблянов са бивши кандидати за лидерския пост, които след пряк вот на партийните членове загубиха битката с Нинова.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още