IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП сезира прокуратурата и ДАНС за нарушения при строежа на оградата по границата

Според левицата проектираното съоръжение се разминава с построеното

17:04 | 09.06.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Депутати от БСП внесоха сигнал в прокуратурата и ДАНС за нарушения при строежа на оградата по българско-турската граница. Според левицата проектираното съоръжение се разминава с построеното на границата.

"Сигналът е за сериозни нарушения, свързани с проектирането, изграждането на инженерно-възпрепиятстващото съоръжение по българо-турската граница. Ще предоставим факти за сериозни нарушения, които доказват, че има разминаване между проектираното и построеното", коментира депутатът от БСП Елена Йончева при внасянето в прокуратурата на сигнала, цитирана от пресцентъра на БСП. 

Йончева коментира сигнала на вицепремиера Валери Симеонов срещу нея за разгласяване на информация за оградата по българско-турската граница, застрашаваща националната сигурност.

Симеонов сезира вчера държавното обвинение за думите на депутата от левицата, защото според него тя подсказвала на мигрантите откъде да влязат.

По думите на Йончева всеки може да се запознае с доклада на Главния инспекторат, в който се съдържат нарушенията. Тя обясни, че за местата по границата, където могат да минат мигранти, се говори по медиите, но не се взимат никакви мерки.

Според Йончева по границата с Турция има камери, които не са работили от две години и половина.

Вчера прокуратурата съобщи, че още през март е получила сигнал за нарушения по изграждането на оградата от депутата в 43-то Народно събрание Велизар Енчев с твърдения за евентуални нарушения и престъпления във връзка с изграждането на оградата и че държавното обвинение е разпоредило извършване на проверка от Агенцията за държавна финансова инспекция и ДАНС, която още не е приключила.

Проверката е по сигнала на независимия тогава депутат Велизар Енчев. Държавната агенция за национална сигурност ще проверява дали фирми, свързани с Патриотите са участвали в изграждането на границата.

От ГЕРБ заявиха, че сигналите на Елена Йончева са неоснователни, а Обединените патриоти бяха категорични, че ако сигналът на Велизар Енчев се окаже неоснователен, те ще го съдят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още