IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТПП: Политическата нестабилност крие големи рискове за бизнес средата

70% от представителите на бизнеса не одобряват идеята за вдигане на максималния осигурителен доход, според изследване на БТПП

19:03 | 06.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
БТПП: Политическата нестабилност крие големи рискове за бизнес средата

Политическата нестабилност в България крие големи рискове за бизнес средата. До такова становище стигат експертите от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) след направено проучване сред членовете и партньорите на организацията.

Според изследването политическата обстановка в страната се отразява негативно върху бизнес средата. Частният бизнес очаква диалог с държавата и приемане и прилагане на пакет от мерки за стабилизация и подобряване на условията за работа на фирмите, съобщава БНР.

Очакванията на бизнеса са насочени най-вече към по-активна работа на Националната агенция за приходите (НАП) и митниците, които трябва да повишат събираемостта на приходите.

Една трета от анкетираните посочват, че вече е налице съкращаване на сроковете за възстановяване на ДДС, но само 5% отчитат положителна промяна в условията на кредитиране.

Според анкетата 70 на сто от представителите на бизнеса не одобряват идеята за вдигане на максималния осигурителен доход от 2200 на 3100 лв. По отношение на мерките за намаляване на младежката безработица, базирани на субсидиране от държавата при назначаване на първи трудов договор, повече от половината от членовете на Палатата изразяват одобрение, а само 24% са на противоположната позиция.

Като актуални въпроси остават необходимостта от облекчаване на регулаторните режими, промяната на таксите, събирани от институциите и промените в Закона за обществените поръчки. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още