Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

България черпи опит от Сърбия в борбата срещу нелегалната търговия с горива

В западната ни съседка е въведено наномаркиране от февруари 2014 г.

България черпи опит от Сърбия в борбата срещу нелегалната търговия с горива

Снимка: Министерство на финансите

Българска делегация се запозна на работно посещение в Сърбия с прилаганите в западната ни съседка мерки срещу нелегалната продажба на горива. В Сърбия е въведено наномаркиране на горивата от февруари 2014 г.

Според сръбските власти въвеждането на технологията повишава приходите от ДДС и акцизи, като същевременно се е подобрило качеството на горивата и е намалял вносът на тежки масла, съобщиха от Министерство на финансите (МФ).

Себестойността на наномаркера е 2,5 евро на 1000 литра, което съотносимо с половин стотинка на литър гориво, пресмятат експертите на Владислав Горанов.

Още по темата

Инициативата за срещата е на българската страна. В нея взеха участие заместник-министърът на финансите Бойко Атанасов, директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Галя Димитрова и експерти от двете приходни администрации.

Бойко Атанасов е отправил официална покана от името на министър Владислав Горанов към сръбския му колега Душан Вуйович да посети България през есента с цел споделяне на добри практики и подобряване на сътрудничеството между приходните администрации на двете държави.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 12-и август