Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

България и Босна и Херцеговина ще сътрудничат по-активно в сферата на туризма

Подписването на меморандум между двете страни ще очертае конкретни стъпки в тази насока

България и Босна и Херцеговина ще сътрудничат по-активно в сферата на туризма

Снимка: БТА

България и Босна и Херцеговина могат да си сътрудничат още по-активно в сферата на туризма. Тази теза е застъпила министър Николина Ангелкова на срещна с Мирко Шарович, министър на външната търговия и икономическите отношения на Босна и Херцеговина, съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма Оттам уточняват, че срещата се е състояла в рамките на провелата се в курорта Слънчев бряг Международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма. Във форума са участвали представители от над 20 държави, посочват още ресорното министерство.  

Още по темата

По време на срещата министър Ангелкова е изтъкнала, че форумът цели да разкрие важността на региона на туристическата карта за привличането на повече инвестиции в сектора. "Трябва да работим още по-активно, за да направим тази част на Европа по-атрактивна за бизнес проекти. За туристи от трети и далечни пазари като Китай, Япония, Индия, САЩ можем заедно да бъдем още по-интересни и търсени като дестинация. Ние взаимно се познаваме, но ни трябват общи усилия, за да се популяризираме съвместно", е заявила министър Ангелкова, цитирана от пресцентъра на МТ. 

Министър Шарович е приветствал идеята по-активно да се промотират Балканите пред китайските туристи и е поканил българския си колега да посети Сараево. От пресцентъра на ресорното министерство изтъкват още, че и двамата министри са изразили мнение, че подписването на меморандум между двете страни в сферата на туризма ще очертае конкретни стъпки за постигането на тези цели.
 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Работодателят на задържания хакер го определи като лоялен и етичен професионалист