IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България може да е домакин на най-големия конгрес на бизнес ангелите в Европа

Българска асоциация ще пренесе световните практики за финансиране и стимулиране на предприемачеството

09:12 | 02.05.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

Новосъздадената Българска асоциация на бизнес ангелите има за цел да пренесе в България световните практики за финансиране и стимулиране на предприемачеството. Това се разбра от срещата на министъра на икономиката Теодор Седларски с представители на организацията, пише в прессъбщение на икономическото ведомство.

В процес на изграждане е мрежа от бизнес ангели (неформални инвеститори), която ще предложи платформа за взаимодействие и свързване на предприемачите.

Асоциацията ще предостави възможности за финансиране на бизнес идеи, стартиращи фирми и малки и средни компании, като целта е да се осигури рисково финансиране в най-важните етапи от бизнес процесите.

Представителите на асоциацията са доволни от усилията на министъра на икономиката за фокусиране на вниманието на обществеността в страната ни към стартъп екосистемата.

Министър Седларски напомни, че всички инициативи, които подкрепят иновациите и стартиращите предприятия, ще бъдат подкрепени институционално.

По време на срещата двете страни изразиха мнение, че има нужда от фокусирана реклама и по–голяма информираност за българската икономика, тъй като потенциалът за  развитието на иновациите в България е голям във всички индустрии, но за съжаление все още е непознат извън страната ни.

В Българска асоциация на бизнес ангелите се обсъжда идеята да се създадат инкубатори в Пловдив и в „София тех парк“.

Голяма е възможността България да бъде домакин на най-големия конгрес на бизнес ангелите в Европа догодина, споделиха още представителите на организацията.

Пред министъра на икономиката беше представена и онлайн платформа, която дава възможност за износ на български продукти в Германия, Австрия, Полша и други страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 6 години
Бизнес-ангели само за виртуални продукти. Имам усещането, че натам ще отидат нещата, към модерното, вместо към реалния сектор. Гледам филма от 2011-та.- Дано греша този път.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още