Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

България поиска да отпаднат ограниченията за чартърните полети до Русия

Предвижда се първоначално български превозвачи да имат готовност за полети в случай, че руските компании имат затруднения

Да отпаднат ограниченията за извършването на чартърни полети между Русия и България поиска зам.-министърът на транспорта Кристиян Кръстев по време на посещението му в Москва, съобщи БНР.

“Подобно решение ще бъде изцяло в полза на пътниците, тъй като на първо време се предвижда български чартърни превозвачи да бъдат в готовност да извършват полети между двете страни в случай, че назначените руски компании имат някакви затруднения”, коментира Кръстев пред националното радио.

По отношение на редовните въздушни линии в най-скоро време предстои подписването на спогодба, която ще допуска повече от един превозвач по линия. Това ще създаде конкурентни и гъвкави условия в интерес на пътниците, подчерта заместник министърът на транспорта.

Мерките за регулиране на товарните автомобилни превози са дали резултат и през мината година за разлика от 2011-та не е имало никакви проблеми с разрешителните. Според Кристиян Кръстев и през тази година не се очакват затруднения, но при необходимост от българска страна могат да бъдат поискани допълнителни бройки.

В областта на морския транспорт ще продължи да се усъвършенства фериботната линия Варна - Порт Кавказ.

По отношение на железопътния транспорт са били обсъдени начините да бъдат сведени до минимум забавянията при международните влакове. На срещата на зам-министъра с представители на руската администрация обаче не е бил обсъждан въпросът за руско участие в приватизацията на "БДЖ - товарни превози".

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
БСК: Елементарни пропуски спъват инвеститорите в България