IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България привлича интереса на австрийски производител на автомобилно оборудване

TMS Turnkey търси у нас партньори с опит в областта

12:12 | 08.10.15 г.
България привлича интереса на австрийски производител на автомобилно оборудване

Австрийската компания TMS Turnkey Manufacturing S Solution, която произвежда промишлено оборудване за автомобилната индустрия, търси партньори в България, става ясно от съобщение на сайта на Българската браншова камара по машиностроене.

Представители на компанията ще бъдат у нас в края на октомври и се надяват да намерят компании с опит в автомобилната индустрия, с които да си сътрудничат. Посещението е организирано от Стопанската мисия на австрийските фирми в България, става ясно още от съобщението.

В последните години България се превръща в привлекателна дестинация на фирми, произвеждащи части за автомобилната индустрия. У нас вече се произвеждат тапицерии, компоненти за климатици и двигатели, микрочипове, електроника и други компоненти за автомобили за автоиндустрията от среден и висок клас.

През 2014 година Българската агенцията за инвестиции оцени износа на автомобилни компоненти за предишните пет години на стойност 400 млн. лева.

Една от последните инвестиции в сектора е заводът, чийто строеж започна германската RSN Sihn в Съединение.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още