Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

България въвежда система за ранно предупреждение за бизнеси, заплашени от фалит

Мярката е заложена в приетата от правителството днес пътна карта за рамката за несъстоятелност, част от подготовката за присъединяването ни към ERM II

България въвежда система за ранно предупреждение за бизнеси, заплашени от фалит

Снимка: Pixabay

България ще въведе система за ранно предупреждение за бизнеси в риск от изпадане в неплатежоспособност.

Това предвижда пътната карта за изпълнение на препоръките относно рамката за несъстоятелност, която правителството прие на днешното си заседание.

Целта на Пътна карта е да очертае подробен план за действие във връзка с изпълнението на специфичните препоръки за подобряване на ефективността на рамката за несъстоятелност и стабилизация в България и за въвеждане на нова процедура за събиране и публикуване на данни за производствата по несъстоятелност и стабилизация, посочва се в съобщение на Министерския съвет. 

Още по темата

Пътната карта е подготвена от Министерството на правосъдието и е част от плана за действие на Министерството на финансите за присъединяването на България към валутния механизъм ERM II (т.нар. „чакалня“ за еврозоната).

Припомняме, че България обяви официално желанието си да се присъедини към валутния блок на Европейския съюз (ЕС) през лятото на 2018 г.

Сред плануваните законодателни промени са въвеждане на процедури за опрощаване на дълговете за предприемачи, лесен и бърз достъп до производства по несъстоятелност и процедури по стабилизация за юридически лица и предприемачи, ускорени процедури за малки предприятия, съкратени процесуални срокове в рамките на производството по несъстоятелност.


 

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
3
 
1
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
" процедури за опрощаване на дълговете за предприемачи"

Браво! Най-сетне сигурност и стабилност!

Още от Икономика и политика
Износът на български стоки за Южна Корея нарасна с 25% за пет месеца