Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Българин застава начело на корпоративното банкиране на УниКредит в Сърбия

През последните няколко години над 10 българи са били избрани на ръководни позиции в рамките на банковата група

Българин застава начело на корпоративното банкиране на УниКредит в Сърбия

Снимка: УниКредит Булбанк

Спас Видаркински, който доскоро беше зам.-директор "Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране" на УниКредит Булбанк, влиза в Управителния съвет и застава начело на корпоративното и инвестиционното банкиране на УниКредит Банк Сърбия, съобщи банката.

По данни на УниКредит Булбанк през последните няколко години над 10 българи са били избрани на ръководни позиции в рамките на банковата група.

Спас Видаркински се присъединява към УниКредит Булбанк през 2002 г. като директор "Финансови пазари и инвестиционно посредничество". От 2006 г. до 2007 г. ръководи управлението на банката за корпоративни и институционални продажби, а през следващите три години е директор на дирекция "Финансови пазари – търговия и продажби". През 2010 г. Спас Видаркински е назначен за зам.-директор на дирекция "Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране" на банката.

„Много съм щастлива от присъединяването на Спас към екипа ни. Неговият опит, подкрепен от отличните му резултати до момента, ще осигурят успешното представяне на корпоративно и инвестиционно банкиране на нашата банка. Спас показа силна мотивация да се присъедини към нашия екип, но също така и да живее в Сърбя и да учи езика ни, разбирайки, че има много общо между българската и сръбската култура“, коментира назначението президентът на УС и главен изпълнителен директор на УниКредит Банк Сърбия Чила Ихас. 

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 16 декември