Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Български фирми участват за първи път на изложението Saudi Agrofood

Българският щанд ще бъде открит днес от министър Румен Порожанов

Български фирми участват за първи път на изложението Saudi Agrofood

Снимка: МЗХГ

България участва за първи път на изложението Saudi Agrofood със свой собствен щанд, на който ще се представят девет български производители, съобщи Министерството на земеделието, храните и горите.

Днес агроминистърът Румен Порожанов ще открие българския щанд. Той е в Саудитска Арабия по покана от колегата си Абдулрахман ал Фадли. 

Още по темата

„През последните месеци работим изключително активно с министерството на земеделието на Саудитска Арабия по няколко проекта за инвестиции в областта на земеделието. Има инвестиционен проект за завод за фураж в България, който е в напреднала фаза“, заяви Румен Порожанов на среща с изпълнителния директор на генералния инвестиционен орган на Саудитска Арабия Ибрахим  Ал Омар.

„Саудитска Арабия е много голям пазар и консуматор на хранителни продукти. Знаем, че имате добра храна и може да използвате Саудитска Арабия като хъб за целия арабски свят. Ние сме много голям и силен пазар. Виждам огромен потенциал в развитието на сътрудничеството ни в областта на земеделието“, подчерта от своя страна Ибрахим Ал Омар.
Порожанов припомни, че България скоро ще има посолство в страната.

Вчера той посети една от най-големите кравеферми в Саудитска Арабия, собственост на компанията „Алмарай“.  Там бе посрещнат от принц Наиф бин Султан ал Сауд ал Кабеер.

По думите на Ал Кабеер фермата е с много висока продуктивност, една крава дава 40-45 литра мляко на ден. „Алмарай“ отглежда над 170 хил. крави в Саудитска Арабия, като оперира и в Северна и Южна Америка, Европа и Азия. За нея работят над 45 хил. души по целия свят, като освен мляко и млечни продукти тя произвежда плодови и натурални сокове, тестени изделия и детски храни.
 

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
ИПИ: Наблюдават ли се държавните предприятия със значителен фискален риск?