IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българският лекарски съюз отчете успешна финансова 2013 година

Изплатени са напълно глоба и кредит на организацията, а всички разходи са намалени под предвиденото в проектобюджета

11:08 | 10.05.14 г.
Българският лекарски съюз отчете успешна финансова 2013 година

Делегатите на Събора на Българския лекарски съюз (БЛС) приеха единодушно положителния финансов отчет за миналата година, съобщиха от съсловната организация.

„Въпреки че 2013 г. беше най-тежка като финансово натоварване, предвид глобата от 80 хил. лв. и продължаващия кредит от 420 хил. лв., който трябваше да изплащаме, годината завърши много успешно и като цяло всички параметри са изпълнени под заложените предварителни разходи, т.е. по всички пера имаме икономии“, се казва в доклада.

Глобата от 80 хил. лв. е изплатена напълно, а през април е изплатена и последната вноска по кредита. От съюза посочват още, че членският внос се издължава изцяло и с незначителни закъснения.

Въпреки тежките погасителни планове наличната сума в сметките на организацията към 31 декември 2013 г. е малко над 373 хил. лв., съобщи председателят на организацията д-р Цветан Райчинов.

Като цяло, през миналата година всички разходи на организацията са намалени под предвиденото в проектобюджета, сред тях разходите за основни материали, за персонал, за командировки, представителни разходи и за външни услуги.

Същевременно се увеличават приходите от реклама във вестника и сайта на организацията – с около 4 хил. лв., както и по отношение на спонсорските договори за различните мероприятия на БЛС. На практика те са осигурени почти изцяло от външни средства и за тях пари от бюджета не са изразходвани, отбелязват от организацията. Същото важи и за средствата за стипендии за млади лекари.

Съборът е във Варна и ще продължи до утре. Днешното заседание продължава с разискване на проблемите по недофинансиране на системата и реакцията на съсловието. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още