IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българските производители вече може да изнасят растителни продукти за Виетнам

Не са необходими други сертифициращи документи

13:55 | 23.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Българските производители на растителни продукти вече могат да изнасят продукцията си за Виетнам.

Това стана възможно, след като Министерството на земеделието, храните и горите и Българската агенция по безопасност на храните утвърдиха образец на фитосанитарен сертификат с Министерството на земеделието и развитието на селските райони на Виетнам.

Документът дава възможност на български фирми да изнасят стоки от растителен произход (зърно, фуражи, брашна, технически култури, цветя, семена и др.) на виетнамския пазар. За реализиране на износа не са необходими други сертифициращи документи, освен договореният сертификат, уточняват от земеделското министерство.

Припомняме, че на 7 април 2014 г. беше подписан Меморандум за разбирателство между министерствата на двете страни в областта на земеделието, животновъдството и рибарството.

Постигнатата договореност ще способства за увеличаване на търговския обмен между двете страни. Основен износен продукт за Виетнам е българската фуражна пшеница.

Министерството на земеделието продължава да работи и за регистрацията на България като страна вносител на стоки от животински произход, което се очаква да стане до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още