IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цацаров не вижда нищо нередно в срещата си с Гергов и Дончев

Няма от какво да се срамувам, не съм бил на тайна среща в центъра на София, твърди главният прокурор

16:49 | 27.04.17 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Сотир Цацаров. <em>Снимка: Главна прокуратура</em></p>

Сотир Цацаров. Снимка: Главна прокуратура

Висшият съдебен съвет (ВСС) отказа да бъде направена проверка за срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев. Издателят на вестник „Сега“ дори се оплака преди дни, че е бил заплашван.

„Трябва да разберем до колко подозрението за нерегламентирани контакти на главния прокурор може да доведе до съмнение за корупционно поведение. Дължим да проявим отговорен държавнически подход”, каза в началото на заседанието Калин Калпакчиев, цитиран от БТА.

Не можем да мълчим, защото иначе ще продължи да има догадки и спекулации, посочи Камен Иванов и допълни, че ВСС дължи отговор. 

Според главния прокурор Сотир Цацаров няма упражняван натиск, нито са отправяни заплахи. „Не съм упражнявал натиск върху прокурори, дори съм отказал да упражня натиск. Лицата, с които съм се срещал, не са обвиняеми, подсъдими или криминално проявени. Тезата, че са разследвани, е резултат на неосведоменост. Няма от какво да се срамувам, не съм бил на тайна среща в центъра на София. Зад всичко това стоят доста крупни интереси. Чужди сценарии и постоянните им сценаристи не желая да коментирам. На тази маса има хора, на които е възложено да изпълнят сценария“, обърна се Цацаров към колегите си.

Според председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов след днешното заседание на ВСС много въпроси не са получили отговор.

Според него все още не ясна причината за срещата, нито кой я е инициирал. Панов поиска от Цацаров да каже какво точно се е случило. „Ако това е една нормална среща между Сотир, Жоро и Сашо, създаваме впечатление, че всеки прокурор може в обедната си почивка да се среща с когото си поиска, където си поиска. Ако Жоро и Сашо могат да си уреждат срещи както си искат, то за главния прокурор има стандарти на поведение“, продължи Панов и поиска Сашо Дончев и Георги Гергов да бъдат поканени във ВСС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 0
SickSix
преди 6 години
Тоя епизод на предаването "На кафе" със Сотир Цацаров не ми хареса. Сюжета и версиите на участниците за случилото се са нереалистични и е очевидно, че всички лъжат. Разбира се, боли ги продуцентите, все пак никой неможе да ги свали от ефир следващите няколко години :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Някой защо не попита публично гавпрокурора масон дали вижда нещо нередно в това, че той лично възпрепятства започването на разследвания по сигнали доказващи незаконността на начина, по който Георги Гергов заграби редица държавни и общински имоти?Последния доста добре юридически издържан сигнал е внесен в прокуратурата лично от депутата в настоящия парламент Спас Гърневски. Скоро изтича давността на някои от тези измами и престъпления.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 0
watergateory
преди 6 години
има си хас да види...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още