IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на хляба няма да спадне рязко

Брашното ще продължи да поевтинява до 450-470 лева за тон, прогнозира председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържища

10:30 | 05.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на хляба няма да спадне рязко

Цената на хляба няма да спадне рязко въпреки добрата реколта тази година, прогнозира председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържища Едуард Стойчев.

Според него така производителите ще компенсират недостатъчните печалби от миналата година.

„При положение, че брашното поевтинява от преди два дни, това означава, че и хлябът трябва да поевтинее. Но производителите на хляб работиха на почти никакви печалби, само за да задържат цената на хляба. Причината е, че хлябът в България е много чувствителна стока“, посочи Стойчев.

Той каза още, че потреблението на хляб в страната доста е намаляло. Затова сега фурните няма да свалят рязко цените, за да могат да акумулират някакви средства.

Стойчев очаква, че брашното ще продължи да поевтинява и до месец ще падне до 450-470 лева за тон.

От земеделското министерство отчетоха вчера, че почти цялата реколта от пшеница е прибрана и 55% от зърното е с много добри хлебопекарни качества, докато за миналата реколта този процент е 23,8%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още