IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на храните записват минимален ръст в края на юни

Данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържища показват значително поевтиняване на плодове и зеленчуци

09:46 | 02.07.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на хранителните продукти, следени от Държавната комисия по стокови борси и тържища, записват минимален ръст в края на юни. Индексът, изготвен от институцията, достигна до ниво от 1,348 пункта в последната седмица на месеца. В първата седмица на месеца стойността му беше 1,347 пункта.

От данните на ДКСБТ е видно, че през последните дни на миналия месец цената на плодовете и зеленчуците намалява. Най-значително това е по отношение на кайсиите - с 43% до 1,15 лева за килограм на едро.

С над 13% намалява цената на зелената салата, с по около 7% по-ниска е цената на краставиците и доматите, а с 8% - на тиквичките.

В същото време цената на ябълките се увеличава с 3,6%, а на морковите 3,3%.

От Комисията съобщават още за поскъпване на някои млечни продукти - цената на сиренето се увеличава с почти 3%, а на прясното мляко - с 0,6%. Маслото обаче се търгува с 1,2% по-евтино в края на юни.

С 4% поскъпва брашното, а с 2% по-висока е цената на ориза, е видно още от статистиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
aldy
преди 6 години
"...Цената на храните записват минимален ръст в края на юни ..."Туй на *** ски новоговор ще да е...Щото на НОРМАЛЕН български се пише:В края на юни цените на храните бележат минимален ръст.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още