IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на машините за гласуване ще се изясни след обществена поръчка

Налагат се промени в план-сметката за изборите

12:23 | 08.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Конкретната сума за машините за гласуване ще се определи на базата на договор за обществена поръчка, заяви служебният министър на финансите Кирил Ананиев пред журналисти преди началото на заседанието на МС.

От думите му става ясно, че по тази причина в проекта за допълнение на план-сметката за изборите няма конкретна сума заради машините. 

Припомняме, че правителството реши изборите да струват близо 30 млн. лв., но след решение на съда сега се налага машини за гласуване да бъдат осигурени не само в предвидените от ЦИК 500 секции, а в цялата страна. Това означава допълнително оскъпяване на насрочения за 26 март вот.

На въпрос възможно ли е цената на изборите да нарасне двойно спрямо сегашните 30 млн. лв., Ананиев отговори отрицателно, съобщи Dnes.bg.

На днешното си редовно заседание правителството не е записало конкретна сума за машинното гласуване.

След заседанието Ананиев уточни, че това е правилно, защото конкретна сума би оказала влияние върху обществената поръчка. Нея вицепремиерът, който отговаря за изборите - Стефан Янев, ще съгласува с ЦИК.

„Затова нека мине тази процедура, да се сключи конкретният договор и сме длъжни да осигурим средствата“, каза Ананиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още