IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените за летния сезон в Слънчев бряг остават на нивата от миналата година

Първите хотели ще отворят врати още за Великденските празници

16:02 | 02.04.12 г.
<p>
	Слънчев бряг &nbsp; Снимка: Flickr.com &nbsp;Лиценз:&nbsp;phototouring&#39;s photostream</p>

Слънчев бряг   Снимка: Flickr.com  Лиценз: phototouring's photostream

Цените на туристическите продукти в курорта "Слънчев бряг" ще останат на миналогодишните си нива, съобщи председателят на съюза на собствениците в комплекса Елена Иванова, цитирана от БТА.

Някои от хотелите вече са изцяло заети за определени дати от пиковите за летния сезон юли и август. Друга част все още са в начален етап на подготовка за летния сезон.

Браншът не е определил конкретна дата за официалното откриване на летния туристическия сезон. Първите хотели ще отворят врати още през втората половина на април за великденските празници, като се очакват туристически групи от съседните държави Сърбия, Македония и Румъния.

В първите дни на месец май курортният комплекс ще се напълни и с руснаци, които ще пристигнат с чартърни полети. Очакванията са за добър сезон от гледна точка на заетостта на легловата база, отбелязва още Иванова. 

Местният бизнес прогнозира ръст на руските туристи през летния сезон в "Слънчев бряг", като увеличението ще бъде между 5% и 7%. 

Друга част от хотелиерите обаче не изключват и спад в руските заявки, предизвикани след миналогодишния скандал с туроператора "Алма тур", когато заради неплатените чартъри "България ер" отказа да върне хиляди руски туристи по домовете им, въпреки че те бяха платили за почивката си в България.

Само преди две седмици заместник-министърът на туризма Иво Маринов прогнозира, че браншът очаква с 20 процента повече руски туристи през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още