IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Центърът на София остава под няколко блокади

Няма арестувани след затварянето на магистрала „Марица“

09:42 | 05.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

София все още е под блокада. В центъра на града остават 3 палаткови лагера, а някои от протестиращите обявиха гладна стачка.

Кръстовищата пред Министерския съвет, на Орлов мост и пред Софийския университет остават денонощно затворени.

Протестните действия в столицата във вторник завършиха без сериозни нарушения на обществения ред. Няма задържани.  Блокадата на възловото кръстовище пред Община Варна продължава второ денонощие, допълва БНТ. 7 линии на градския транспорт са с променен маршрут. Това предизвиква големи задръствания в центъра на града.

Протестиращите заявяват, че ще останат на мястото до оставка на правителството и главния прокурор. 

Няма арестувани граждани след снощната блокада на АМ "Марица". Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Днес ще бъдат разположени полицейски постове, за да не се допусне ново блокиране на движението.

Около 70 полицейски служители са се грижели за реда при блокадата. Подадени са сигнали от граждани на тел. 112 за възпрепятстване правото на придвижване. Това каза старши комисар Ангел Ганчев, директор на полицията в Хасково

По време на мероприятието полицейските служители бяха грубо провокирани да използват физическа сила.

Благодарение на професионалното поведение на колегите такава не беше използвана, каза още Ганчев и призова да няма провокации по време на протестите.

От полицията добавят, че има подадени сигнали от граждани, които са недоволни от ограничаването на правата им за придвижване.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още